Известие

Collapse
No announcement yet.

Спъва се...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спъва се...

Колеги, от скоро се появи един проблем .. когато съм на висока предавка в ниски обороти ( да кажем 6та в интервала на 1600 - 2500 оборота) като дам повече газ и колата тръгва но в същото време започва да забива .. все едно нещо я спъва за стотни от секундата и после пак и пак прави няколко пати и после като качи оборотите и продължава без проблем .. и това не става всеки път .. Също така да поясна че ако започна от 1-ва да ги редя с газ не го прави проблема ..

Колата е алфа 156 2.4 JTDm 175cv
    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Голяма предавка в ниски обороти не се кара !
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
      Голяма предавка в ниски обороти не се кара !
      За дизел 2000 2500 не са ниски

Comment

тогава почват и всичко свършва на 4к след това бучи
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Ами за 6'та скорост 1600-2500 не са много хич даже ако ще даваш яко газ.
          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Според мен пренадува колата или съединителя ти преплъзва (за твоята кола е кофти тръпка този вариант) !
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз съм с същата кола и двигател и при мен го прави същото и без чип бях и сега съм с чип.Четвърта,пета предавка се осеща това обаче при мен след 2хил оборота до към 3хил.Съединителя ми е нов ,маховик,притискател..всичко не е от тях .Мислех че е от тях защото бяха заминали ,но не е.Закачали сме я на комп не един път в движение.Нищо грешно няма.Силата все едно идва на тласъци пасажерите където и да седнат повечето пъти казват ,че не го осещат когато аз го осещам.Но си мисля ,поне аз така си го обяснявам ,че като е голяма предавката турбото достига максимално налягане и леко го превишава и изпуска през клапата.Тук говорим при при пълна гас.Ако не даваш много няма проблем.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Според мен пренадува колата или съединителя ти преплъзва (за твоята кола е кофти тръпка този вариант) !

Дълеч съм от мисълта за съединител защото съм карал кола с приплъзващ и знам какво е.Докато тук стрелката за оборотите прости спира седи на едно място и продължава после ... Няма го това летат обороти и колата не мърда ..

---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 15:21 ----------

Първоначално публикувано от Straho Покажи съобщение
                Аз съм с същата кола и двигател и при мен го прави същото и без чип бях и сега съм с чип.Четвърта,пета предавка се осеща това обаче при мен след 2хил оборота до към 3хил.Съединителя ми е нов ,маховик,притискател..всичко не е от тях .Мислех че е от тях защото бяха заминали ,но не е.Закачали сме я на комп не един път в движение.Нищо грешно няма.Силата все едно идва на тласъци пасажерите където и да седнат повечето пъти казват ,че не го осещат когато аз го осещам.Но си мисля ,поне аз така си го обяснявам ,че като е голяма предавката турбото достига максимално налягане и леко го превишава и изпуска през клапата.Тук говорим при при пълна гас.Ако не даваш много няма проблем.

Хм.. да точно така е .. мойто е същото може пък така да си е .. а като я подхванеш отдолу как си трябва нямаш проблеми нали ? Всичkо е ОК ?
                Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Колега ако не си си запушил ЕГРа пробвай катого запушиш

Comment

Първоначално публикувано от nikolay84 Покажи съобщение
                    За дизел 2000 2500 не са ниски
                    Правете си труда да четете от първия пост !
                    Не са ниски за какво ? С каква скоростна кут. 5 или 6 ?

1600 об/м са много ниски об за ускоряване !
                    За поддържане на скорост може би минимума е 1750 об/м на последна предавка.
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Аз пък се чудя защо не тръгвате направо на шеста. В началото ще е малко спъната. Но като стигнете стотина километра ще тръгне.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Напълно подкрепям.
                        156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                        KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                        Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                        Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

При мен пък го прави на 5 та най-много преди да чипна се осещаше най-добре на 3-4та.А пък на 5 та с 6 степенна скоростна кутия с 2600-700 оборота хич не е малко и го прави пак.Не се бъркайте с бензин един дизел всичко след 1700 оборота си му е вървеж а пак с чип слизаш да поема дори на 1500 оборота.А пък при мен също не го и прави всеки път.Но според мен щом колата не дава авария и с компютара не намираме грешни стойности явно е нещо за притиснение аз си мислех ,че е само при мен но явно не е.И мен ме дарзни ако го разучим какво е ще пиша.

Comment

Че той бензинът поема на най-висока предавка при 1600 оборота. А дизелът, на който и максималният въртящ момент му е при 1750, трябва да е в разцвета на силите си там.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

При такива въпроси, които задаваш за кутията, очевидно си личи, че не си карал такъв автомобил.
                              Аз примерно често карам на последна предавка на 1000 оборота. И какво правим сега?
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                              X